Groots feest met een expositie en een sprankelend jubileumconcert.

1925 Eendracht 2015
Maart 2015 , Eendrachtmaand, jubileummaand… Groots feest met een expositie en een sprankelend voorjaarsconcert. Waarom? Omdat we negentig jaar bestaan!

Muzikanten en Voetballers
Muziekvereniging Eendracht is op 1 maart 1925 opgericht uit de toenmalige voetbalvereniging Eendracht. De eerste muzikanten waren dus eigenlijk voetballers. Men had er genoeg van om de muziekvereniging in Wesepe te vragen om in Colmschate te komen spelen. Dit kostte dan 25 gulden en de Colmschater konden dat zelf wel verdienen met een eigen vereniging. Geleidelijk aan werd gestart met 16 leden. Het ging in die eerste jaren voorspoedig met Eendracht, toen nog een fanfare.

2015-02-07-Persbericht-90-jaar-Eendracht-01

Van fanfare naar harmonie
In maart 1939 deden houten instrumenten hun intrede, dit betekende een overschakeling van fanfare op harmonieorkest. In die jaren ging men regelmatig op concours. In de loop van de jaren werd Eendracht uitgebreid met een drumband, majorettes en een boerenkapel.

In de decennia daarna ging Eendracht nog regelmatig op concours en werden optredens op straat verzorgd. Zo ook in het toenmalige ponypark Slagharen waar deze foto is genomen.

2015-02-07-Persbericht-90-jaar-Eendracht-02

Muziek maken blijft altijd leuk
Tegenwoordig bestaat de vereniging uit een Harmonieorkest van ruim 35 leden. Daarnaast een opleidingsorkest met ongeveer 15 leerlingen zowel jong als oud. En in 2011 is het Stijlorkest opgericht. Dit flexibele inzetbare orkest van zo’n 14 muzikanten is opgericht om meer optredens te verzorgen. Hiervoor is een herkenbaar en afwisselend repertoire samengesteld.

Ook  starten we elk jaar met een of meer blokfluitgroepen op de basisscholen in de buurt. De leeftijd van de leden varieert van 8 tot ruim 65 jaar; dat geeft al aan dat je bij Eendracht nooit te jong of te oud bent om muziek te maken.

2015-02-07-Persbericht-90-jaar-Eendracht-03

Feestelijk vieren
Om het 90-jarig bestaan feestelijk te vieren laten op zaterdag 28 maart al deze onderdelen van muziekvereniging Eendracht van zich horen tijden het grootse jubileumconcert in Gemeenschapshuis De Kuip te Colmschate. Het concert begint om 19.30 uur en de toegang is wegens de verjaardag gratis. Er zijn verschillende gastmuzikanten uitgenodigd en er wordt gezongen en gedanst.

U bent van harte welkom!
Eendracht-90-jaarTer ere van het 90 jarige jubileum is er daarnaast ook nog een expositie van oude foto’s, uniformen en voorwerpen van Eendracht door de jaren heen. Deze wordt feestelijk geopend op dinsdagavond 24 maart om 19:30 uur en is vrij te bezichtigen tijdens de openingstijden van Gemeenschapshuis De Kuip.