Het Stijlorkest viert 5-jarig bestaan

Het Stijlorkest bestaat dit najaar alweer 5 jaar. We zijn blij en trots dat we dit jubileum kunnen vieren.

Tijd voor een kleine terugblik. In september 2011 begonnen we met een paar leden van muziekvereniging Eendracht. Zittend als een klein Harmonie-orkestje. Doel was in wat kleiner verband meer optredens te kunnen gaan doen en zo de vereniging beter op de kaart te zetten en financieel wat meer de eigen broek op te kunnen houden.

Met wat muziek uit het familie-orkest van een van onze leden toeterden we wat. Gelukkig kwam de repetitie erna onze muzikaal leider John om de hoek. Weg met de stoelen, accordeon erbij en werken aan de uitstraling. Na wat maandjes oefenen en mooie nieuwe shirtjes gesponsord door de Kuip waren we klaar voor ons eerste optreden op de Soos van de Kuiperij.

Na een coachingsprogramma door Monique Braam met dank aan het kunstcircuit Deventer kregen we een nieuwe opstelling met de drummer in het midden, nieuwe vrolijke shirtjes en meer contact met het publiek en kunnen we ons motto ‘Muziek met Plezier’ echt inhoud geven.

Dankzij de kerst en lentemarkt op winkelcentrum de Flora en netwerken kregen we steeds meer optredens. Inmiddels zijn we vaste gasten op verschillende evenementen in Deventer. Maar ook een avondje soos voor verstandelijk gehandicapten of in een verzorgingstehuis kun je aan ons toevertrouwen.

Inmiddels zijn ook samenwerkingen met koren, doedelzakspelers, zangers en zangeressen niet meer ongewoon. Bedenk maar wat leuks en wij proberen het. Op 19 november gaan we ons jubileum vieren met zoveel mogelijk van deze aspecten. Kom maar gezellig kijken en eventueel zelfs meedoen vanaf 20.00 uur in de Kuip Colmschate!

Natuurlijk kunnen we dit alles niet doen zonder onze moedervereniging Eendracht Colmschate en ons altijd supportende thuisfront. Iedereen die iets bijgedragen heeft bij deze bedankt!